logo.png

GLEDE - VILJE - STYRKE

 
 
 
Meny

Jonny blir ny herrelagstrener

18600971_10213166770514631_1449077699_n.jpg

Jonny Petersson signerte i slutten av forrige uke kontrakt som hovedtrener for herrelaget kommende sesong.

Det er med stor glede vi kan presentere Jonny Petersson som ny trener for herrelaget, Jonny er 36 år og fra Tibro i Sverige.
Som håndballspiller har han spilt for klubber som HP Tibro, 2.div. IFK Karlsborg, 3.div., KFUM Trollhättan, 2.div. Skara HK, 2.div. og i Norge har han spilt for Kløfta IL og Langevåg for et par sesonger siden.
Jonny har tidligere vært trener for to gutter 16 lag og et herrelag, alle tre i Sverige.

Jonny er opptatt av lagfølelse og samhold, og vil derfor ha mye fokus på trygghet blant spillerne, i tillegg til rutinepreget trening for å oppnå godt spill. På den måten tror Jonny at utvikling og kampgnist vil fremmes. Videre ønsker han å ha fokus på motivasjon, for å fremme kvalifikasjoner og dermed heve kvaliteten i laget og hver enkelt spiller.

Jonny ønsker at spillerne skal være stolte når de trer inn i Langevågsdrakten.

Herrelaget skal i år igjen spille i 3 div, med lokale motstandere som Spjelkavik, Ørsta, Molde og Misund resten er trønderlag. Laget skal i år som årene før ha et nært og tett samarbeid med vårt gutter 16 lag, dette for å gjøre overgangen til kommende herrespillere lettere, vi har hatt stor suksess med hospitering av 16 års spillere til våre seniorlag.

Vi gleder oss til en spennende sesong med både gutta og Jonny og ønsker laget lykke til med både oppkjøring og kommende sesong. Vi har stor tro på at Jonny og hans team rundt laget klarer å utvikle laget videre samt skape en god entusiasme rundt laget.

2 av 6 for seniorlagene

15267525_10211471485613758_4821240247133943158.jpg

Damelaget sikret to velfortjente poeng i trøndelag, for herrelaget ble det bare nesten - veldig nesten.

Lørdag ble det spilt tre seniorkamper i to forskjellige fylker, damelaget åpnet borte mot Flå før herrelaget tok i mot Molde i Sulahallen lørdag ettermiddag.

Trener Skrede oppsummerer kampen mot Flå som en fantastisk lagseier, en solid forsvarskamp og en målvakt bakerst i Mia Vanebo gjorde det vanskelig for Flå og sette skuddene - det hele resulterte i en solid seier 28-16.
- Det var en kamp vi fikk rullert litt på laget, flere unge jenter fikk spilletid og mange fikk notert seg på scoringslista, smiler Skrede.

Herrelaget åpnet godt mot Molde og kampen er jevnspilt lenge, ja hele 60 minutter faktisk. 
Det er et ungt og godt lag Moldenserne kommer med, men det er tydelig at det er en samspilt gjeng. 
Langevågslag mangler sentrale spillere i Magnus Bystrøm (skade) og Mikael Risjord (utilgjengelig), som gjør at bakspillerposisjonene nok en gang er sårbare og får hard kampbelastning. 
Tross en iherdig innsats foran en godt besøkt Sulahall, ble det dessverre ettmålstap 24-25 mot Moldenserne denne ettermiddagen. 
Tross tapet, ser man konturene av at noe er på gang. Samspillet blir stadig bedre, feilene blir færre og valgene som taes i angrep blir stadig bedre.

Håpet om poengfangsten skal komme etter jul, begynner å virke troverdig, MEN allerede kommende helg skal de nok en gang i ilden. 
Denne gangen kommer Sverresborg på besøk i Sulahallen.

Søndag var det duket for ny kamp for damelaget i Trøndelag og Melhus/Gimse stod på menyen.

Langevågsjentene ble kanskje tatt litt på senga av et tøftspillende og temposterkt lag i Melhus/Gimse.
De holder følge til halvveis i førsteomgang, før trønderne drar i fra og kan gå til pause med en syvmåls ledelse.
Flyten i angrepsspillet blir stykket opp av et godt forsvarsarbeide fra vertene og til tross for at distanseskuddene sitter, blir det ikke godt nok mot et godt Melhus/Gimselag.

- Alt i alt er vi godt fornøyd med to poeng og en fin helg i Trondheim.
Vi er 35 stk i bussen og det føltes som å spille i sulahallen, en god heiagjeng å ha med seg, avslutter Skrede.

Damelaget tar nå juleferie, iallfall fra kamper.


Heftig og begeistret

herre_3/14370001_1075726785882220_5733875975591840883_n.jpg

Langevågs herrelag ble brutalt kastet ut i sesongens serie forrige helg, med trippelkamp i Trondheim.
Med bare elleve spillere og tre kamper og en dårlig oppkjøring, var selvsagt ambisjonene ikke de høyeste.

Til tross for lave ambisjoner var det elleve spillere som reiste opp med entusiasme, spilleglede og godt kameratskap. Debutant Peder Skylstad, 16 år var en av de tolv.
Til tross for sin alder, var han stort sett en av de faste til å starte kampene – og unggutten gikk på banen med lite respekt og hadde mange fine aksjoner og mål igjennom helgen. Et lovende stjerneskudd for herrelaget.

Håkon Åkre brakk nesen på trening samme uke laget skulle oppover, men trosset smerten og kjempet seg igjennom helgen. Vetle Nordal tok turen tross strukket leddbånd i kneet og hjalp laget i siste kamp da Langevåg fikk en spiller utvist.

Med andre ord var det ikke lette forhold for gutta fra Sula som tok turen nordover.

Uvante posisjoner
Med bare elleve spillere hvor to av dem er målvakter – eller tre om man skal være helt korrekt, blir det naturlig at hver enkelt spiller må betre ulike roller. I alle fall når håndballformen ennå ikke er på topp.
Kjetil Hauan (tidligere keeper på herrelaget) stilte sportslig opp og ble med på tur med en intensjon om å få sin debut som utespiller.
Noe han selvsagt fikk! I sin første kamp som venstre kantspiller, fikk han på sitt andre forsøk satt inn et utsøkt trickskudd bak Sverresborgs målvakt. Det hører selvsagt med til historien at oppspillet til Hauan ble servert av en normalt sett kantspiller Moldestad, fra playmakerposisjon, som også er noe unormalt.

Svenske Magnus Byström viste derimot tæl og spilte samtlige 180 minutter igjennom helgen! Det lover godt for Langevågs håndballgutter på venstre bakspillerposisjon!

- Vi skal ikke trekke frem eller grave ned noe fra denne helgen. Vi dro opp for å ha det kjekt i lag, ha det sosialt og spille håndball sammen. Alle opplevde å kunne bidra, alle hadde det morsomt og alle hadde det forjævlig på mandag (kroppslig red. anm.), sier Moldestad.

Herrelaget har nå en pause frem til 8. oktober, da de tar imot naboklubben Ørsta på hjemmebane. Forhåpentligvis har formen spisset seg noe, spillerstallen blitt noe mere stabil og humøret minst like bra som i Trondheim.

Det ble tre tap, men samtlige skal revensjeres på hjemmebane :)

To tap og en seier

Langevågs herrelag har til nå spilt tre kamper. 
Det ble tap mot både Røros og Ørsta, sistnevnte med små marginer. 
Mot Vikhammer2 ble endelig de første poengene høstet.

En tøff start, men det hele har gradvis blitt bedre.
Treningsoppmøte har definitivt spilt en rolle og gjenspeiler seg veldig i resultatene.
Mot Røros tapte vi kampen i forsvar, det var et tungt og rutinert lag som satser på øvre delen av tabellen denne sesongen. Ørsta har vi alltid spilt jevnt mot, men Ørsta trakk det lengste strået.

Mot Vikhammer 2 hjemme i Sulahallen fikk endelig Langevåg den  forløsende seieren.

Etter tre uker pause, er det til førstkommende helg, 21. november klart for nok en hjemmekamp mot Sverresborg.
Denne kampen blir spilt i et Superarrangement, sammen med damelaget som skal møte Bergsøy.

To av fire poeng hjem fra Trøndelag
herre_3/img_0058.jpg

Langevågs herrelag var i helgen og spilte to kamper i Trøndelag. Lørdagskveld mot Frøya og deretter returoppgjør mot Sverresborg søndags formiddag.

Langevåg herrer spilte bortekamp mot Frøya lørdagskveld.
Etter en ganske dårlig omgang i forsvar ligger Langevåg under 20-16 til pause.
Etter litt omlegging bakover lykkes de langt bedre.
En omgang hvor lagene følger hverandre til det står to minutter igjen. Da drar Langevåg fra og vinner til slutt 33-36.
En virkelig sliteseier og to veldig viktige bortepoeng!

Etter kampen ble det middag på Frøya, med påfølgende to timers busstur til Trondheim og sengen, før de var duket for ny kamp mot Sverresborg kl. 1130 søndag.

Langevåg har mye å revansjere mot Sverresborg etter 14målstapet hjemme for nevnte lag, helgen før.
Det er et tent Langevågslag som går på banen og følger vertene gjennom hele kampen. Til pause er stillingen 15-12 i favør hjemmelaget.

Andreomgang fortsetter slik som første startet. Langevågsgutta er på i forsvar, men utover ogangen forvinner all kollektivitet og samspill i angrep. Dermed slutter de gule å produsere scoringer.
Sverresborg drar i fra de siste minuttene, til tross for godt forsvasspill av gjestene.
Rutine, slitne hoder og kropper kan nok være årsaken til at prestasjonene faller i siste fase av kampen.
Men Langevåg retter utvilsomt opp fasaden etter hjemmetapet mot trønderne.
Selv om måltavlen viser 30-22 til pause, vitner kampen heller om en tettspilt kamp, som fort kunne bikket begge veier, hadde marginer og hodet, vært på plass i den siste halve andreomgang.

LANGEVÅG HANDBALL

P.O.Box 142 NO-6039 Langevåg
Tlf.: +47 911 88 482
E-post: britt-laila@langevaghandball.no 

ÅPNINGSTIDER

Man: 10-13
Tys: 09-14
Ons: 12-18
Tors: 09-14

LINKER

handball.no
handball.no
handball.no
handball.no