logo.png

GLEDE - VILJE - STYRKE

 
 
 
Meny

Poengfangst for begge seniorlag!

Både herre- og damelaget hadde bortekamper i trøndelag helgen som var. Det var nære full pott for damelaget, mens herrelaget endelig fikk hull på poengbyllen.

Herrelaget møtte lørdag Melhus/Gimse og starter kampen veldig bra. Lagene følger hverandre tett hele veien inn til pause på stillingen 12-11.
Etter pause er det dessverre lite som fungerer. Begrepet kollektiv svikt forklarer det hele godt. Fokuset og konsentrasjonen blir brukt på alt annet enn eget spill, og lagspill. Det rakner begge veier og stillingen ender 28-18.

Samtidig litt lenger nord, møter damelaget Skaun. Det blir en fartsfylt kamp, hvor kantspillerne til Langevåg fikk et eldorado. Til pause har jentene løpt inn hele 17 mål, samtidig som forsvar- og målvaktspillet sitter. Dermed kunne jentene gå til pause på stillingen 11-17.
Tross Skaun forsøkte ulike forsvarsvarianter etter pausen, åpnet dette bare for flere muligheter for de gulkledde. Blant annet Sunniva Stadsnes med sine 9 spillemål. Kampen ender 22-31.
En kjempekamp av et dyktig Langevågslag, som tar med seg to poeng på veien videre til Meldal som stod for tur søndags ettermiddag.

Jentene reiste videre til Meldal, mens herrelaget satte kursen mot Røros og fortsetter jakten mot sesongens to første poeng.

I Røros søndags ettermiddag holder Trener Pål Hagen en skikkelig oppvaskstale i garderoben før kampen mot Røros, gutta blir enige om strategien for kampen og enig om å levere to gode omganger denne kampen.
Talen til Pål såg ut til å gjøre susen, for etter bare noen minutter står stillingen 1-5 i favør Langevåg.
Tross et lite fall i prestasjonene mot slutten av omgangen, kan Langevåg gå til pause med en god følelse på stillingen 10-12.
Det er tydelig at fanden har våknet i Langevågsgutta, som starter andreomgangen likt som førsteomgang.
Denne omgangen holder Langevåg høyt og jevnt nivå igjennom alle 30 minuttene, og har med sikkerthet levert sesongens beste omgang og kanskje kamp.
Gjestene kunne strekke hendene i været på stillingen 18-27 etter en fantastisk lagseier, hvor hele bredden i laget presterer og er med å bidrar.
16 åringen Erik Stadsnes debuterte på herrelaget denne helgen og fikk satt sitt første mål på straffekast i kampen mot Røros.

Nok en gang samtidig, spiller damelaget i Meldal mot nettopp Meldal.
Denne kampen ble alt annet enn lik gårsdagens. Det ble en veldig tett batalje, til tider litt rotete, der lagene skiftet på og holde ledelsen. Lagene går til pause på stillingen 12-12.
Etter pausen fortsetter kampen slik den gjorde i førsteomgang, inntil det bare står igjen halvannet minutt og Meldal går opp i en tomålsledelse.
Langevåg klarer å redusere til 25-24 når det bare står igjen drøyt 30 sekunder og Meldal har ballen.
Langevåg kjemper til seg ballen og kjører etter Meldal med høyt tempo, da en Meldalspiller velger å sabotere angrepsspillet til Langevåg. Etter de nye reglene som kom til denne sesongen ender det dermed diskvalifikasjon til Meldalspiller og 7m-kast til Langevåg.
Tiden løper ut og ungjenta Christine Skrede får ansvaret for å sette straffekastet og muligens sikre poengdeling.
Dette løser hun utmerket og i en skikkelig thrilleravslutning av en kamp, ender det hele 25-25 og 3 av 4 poeng med i bagen hjem for damelaget.

Begge seniorlagene skal igjen i aksjon førstkommende søndag, herrelaget møter skolelaget NTNUI kl. 1300 og damelaget Kristiansund kl. 1500.
Seniorlagene har invitert til storslått festsøndag i Sulahallen, såkalt Supersøndag.

Damenes 3. divisjon er veldig jenv, og med seier mot Kristiansund på søndag klarer Langevåg forbi nevnte motstander på tabellen.

Herrelaget bør fortsette å plukke poeng om de også i fremtiden skal spille i 3. divisjon. NTNUI er et tøft lag, men man vet aldri hva som kommer i Sulahallen kommende helg.

2 av 6 for seniorlagene

15267525_10211471485613758_4821240247133943158.jpg

Damelaget sikret to velfortjente poeng i trøndelag, for herrelaget ble det bare nesten - veldig nesten.

Lørdag ble det spilt tre seniorkamper i to forskjellige fylker, damelaget åpnet borte mot Flå før herrelaget tok i mot Molde i Sulahallen lørdag ettermiddag.

Trener Skrede oppsummerer kampen mot Flå som en fantastisk lagseier, en solid forsvarskamp og en målvakt bakerst i Mia Vanebo gjorde det vanskelig for Flå og sette skuddene - det hele resulterte i en solid seier 28-16.
- Det var en kamp vi fikk rullert litt på laget, flere unge jenter fikk spilletid og mange fikk notert seg på scoringslista, smiler Skrede.

Herrelaget åpnet godt mot Molde og kampen er jevnspilt lenge, ja hele 60 minutter faktisk. 
Det er et ungt og godt lag Moldenserne kommer med, men det er tydelig at det er en samspilt gjeng. 
Langevågslag mangler sentrale spillere i Magnus Bystrøm (skade) og Mikael Risjord (utilgjengelig), som gjør at bakspillerposisjonene nok en gang er sårbare og får hard kampbelastning. 
Tross en iherdig innsats foran en godt besøkt Sulahall, ble det dessverre ettmålstap 24-25 mot Moldenserne denne ettermiddagen. 
Tross tapet, ser man konturene av at noe er på gang. Samspillet blir stadig bedre, feilene blir færre og valgene som taes i angrep blir stadig bedre.

Håpet om poengfangsten skal komme etter jul, begynner å virke troverdig, MEN allerede kommende helg skal de nok en gang i ilden. 
Denne gangen kommer Sverresborg på besøk i Sulahallen.

Søndag var det duket for ny kamp for damelaget i Trøndelag og Melhus/Gimse stod på menyen.

Langevågsjentene ble kanskje tatt litt på senga av et tøftspillende og temposterkt lag i Melhus/Gimse.
De holder følge til halvveis i førsteomgang, før trønderne drar i fra og kan gå til pause med en syvmåls ledelse.
Flyten i angrepsspillet blir stykket opp av et godt forsvarsarbeide fra vertene og til tross for at distanseskuddene sitter, blir det ikke godt nok mot et godt Melhus/Gimselag.

- Alt i alt er vi godt fornøyd med to poeng og en fin helg i Trondheim.
Vi er 35 stk i bussen og det føltes som å spille i sulahallen, en god heiagjeng å ha med seg, avslutter Skrede.

Damelaget tar nå juleferie, iallfall fra kamper.


Ingen poeng for herrelaget

Langevågs herrelag var nok en gang i Trøndelag for å spille trippel bortekamp. Dessverre uten noen poengfangst.

Lørdag grytidlig morgen satte Langevågs herrelag seg på bussen og satte kursen først mot Frøya. 
I første kamp blir langevågsgutta straffet knallhardt for å ikke "være tilstede" i kampens første 10 minutter. Frøya tar ledelsen 10-3 etter drøyt 10 minutters spill og tvinger Langevåg til timeout.
Etter timeouten er kampen jevnspilt, og Langevåg jobber sakte men sikkert inn ledelsen.
Tross iherdig innsats og i perioder godt forsvars- og angrepsspill, blir det aldri mindre enn 3 mål i løpet av andreomgang. Kampen ender 32-27. Langevåg vinner andreomgang, spiller jevnt hele kampen etter timeout - en erfaring de tar med seg inn i neste kamp.

Lørdagsmorgen er det storklubben Charlottenlund Elite 2 som som står for tur. 
Langevåg har ristet bort all respekt når de går på banen. De åpner sterkt i motsetning til forrige kamp og følger storlaget lenge.
Mot slutten er det dessverre tunge bein og hoder som preger mye av spillet til Langevåg. Til tross for dette spiller de blåkledde (for anledningen) meget god håndball i både forsvar og angrep. Det er tydelig at utviklingsoppgaven gitt av trener Pål Hagen om å spille ball i lengre sekvenser har gått inn hos guttene.
Charlottenlund vinner til slutt kampen, men Langevågsgutta leverete en meget god oppvisning og vitner om god progresjon for sesongen som kommer.

I siste kamp mot Strindheim Elite 2, starter Langevåg suverent. De tar raskt ledelsen 5-2 og mye ser lovende ut for de nå gulkledde.
Dessverre er det to kamper i bein og hoder som virkelig begynner å vise sin effekt. 
Når de i tillegg to bakspillere sitter/ligger på benken med skader, blir det tidvis reprise fra forrige bortehelg for Langevåg.
Flere spillere må forlate sine vante posisjoner og tre inn i uvante roller. 
Dette skaper usikkerhet både fremover og bakover, samtidig som det reduserer det vante samspillet.
Strindheim blir to hakk for store denne dagen, med skadesituasjonen og to kamper i beina for bortelaget.

Alt i alt ser man mange positive tendenser denne bortehelgen. Samspillet er på gang, men lagt i fra perfekt. Tålmodigheten i angrepsspillet er tidvis godt og forsvarsspillet tidvis meget bra. 
Utholdenheten i enkeltkampen er en utviklingsoppgave Langevågsgutta bør jobbe med i tiden fremover for at 2. halvdel av sesongen skal bli en opptur.

- Vi blir bedre og bedre for hver kamp og trening, mye har bedret seg siden sist bortehelg. Jeg er sikker på at alle tre lagene vi taper for denne helgen, skal vi ta på hjemmebane når den tid kommer. 
Samtidig så må jeg understreke at vi er en fantastisk fin gjeng, som har det utrolig morsomt på tur. Tross tre nederlag har vi det veldig mye moro sammen både på og utenfor banen. Avslutter kaptein Moldestad.

Langevåg med sterk hjemmeseier

Tross fravær hos flere spillere, var det samtlige spillere som noterte seg på scoringslisten mot et godt Frøyalag.

Fosenlaget Frøya spilte kamp mot Ørsta lørdagen, og Ørsta sleit lenge mot gjestene. 
Når de blåkledde tok turen til Langevåg derimot holdt de følge i bare en omgang.
En litt nølende start av Langevågsgutta, gjorde at lagene fulgte hverandre tett gjennom første omgang.
På tampen av omgangen får to av Langevågsspillerne to-minutts utvisning og spiller fire mot seks, tross dette holder Langevåg ledelsen inn til pause 12-11.

Etter pause er det et mere bestemt lag som går på banen, de står utmerket bakover i forsvar, noe som resulterer i enkle mål i kontrings- og ankomstfasen.
Tross frimerke i over halve kampen, noterer Magnus Bystrøm seg for hele 11 scoringer, og må sies å være banens beste for de gulkledde.

Et ungt mannskap kunne til slutt hale i land en solid 35-19 seier over Frøya, takket være utrolig godt forsvarsspill, samspill i angrep og spilleglede på banen.
Vi ser frem mot å se fortsettelsen utover sesongen.

Laget reiser førstkommende helg til Tynset og Røros for sesongens siste bortekamper nordover.

herre_3/img_0058.jpg
To av fire poeng hjem fra Trøndelag
herre_3/img_0058.jpg

Langevågs herrelag var i helgen og spilte to kamper i Trøndelag. Lørdagskveld mot Frøya og deretter returoppgjør mot Sverresborg søndags formiddag.

Langevåg herrer spilte bortekamp mot Frøya lørdagskveld.
Etter en ganske dårlig omgang i forsvar ligger Langevåg under 20-16 til pause.
Etter litt omlegging bakover lykkes de langt bedre.
En omgang hvor lagene følger hverandre til det står to minutter igjen. Da drar Langevåg fra og vinner til slutt 33-36.
En virkelig sliteseier og to veldig viktige bortepoeng!

Etter kampen ble det middag på Frøya, med påfølgende to timers busstur til Trondheim og sengen, før de var duket for ny kamp mot Sverresborg kl. 1130 søndag.

Langevåg har mye å revansjere mot Sverresborg etter 14målstapet hjemme for nevnte lag, helgen før.
Det er et tent Langevågslag som går på banen og følger vertene gjennom hele kampen. Til pause er stillingen 15-12 i favør hjemmelaget.

Andreomgang fortsetter slik som første startet. Langevågsgutta er på i forsvar, men utover ogangen forvinner all kollektivitet og samspill i angrep. Dermed slutter de gule å produsere scoringer.
Sverresborg drar i fra de siste minuttene, til tross for godt forsvasspill av gjestene.
Rutine, slitne hoder og kropper kan nok være årsaken til at prestasjonene faller i siste fase av kampen.
Men Langevåg retter utvilsomt opp fasaden etter hjemmetapet mot trønderne.
Selv om måltavlen viser 30-22 til pause, vitner kampen heller om en tettspilt kamp, som fort kunne bikket begge veier, hadde marginer og hodet, vært på plass i den siste halve andreomgang.

To tap og en seier

Langevågs herrelag har til nå spilt tre kamper. 
Det ble tap mot både Røros og Ørsta, sistnevnte med små marginer. 
Mot Vikhammer2 ble endelig de første poengene høstet.

En tøff start, men det hele har gradvis blitt bedre.
Treningsoppmøte har definitivt spilt en rolle og gjenspeiler seg veldig i resultatene.
Mot Røros tapte vi kampen i forsvar, det var et tungt og rutinert lag som satser på øvre delen av tabellen denne sesongen. Ørsta har vi alltid spilt jevnt mot, men Ørsta trakk det lengste strået.

Mot Vikhammer 2 hjemme i Sulahallen fikk endelig Langevåg den  forløsende seieren.

Etter tre uker pause, er det til førstkommende helg, 21. november klart for nok en hjemmekamp mot Sverresborg.
Denne kampen blir spilt i et Superarrangement, sammen med damelaget som skal møte Bergsøy.

LANGEVÅG HANDBALL

P.O.Box 142 NO-6039 Langevåg
Tlf.: +47 911 88 482
E-post: britt-laila@langevaghandball.no 

ÅPNINGSTIDER

Man: 10-13
Tys: 09-14
Ons: 12-18
Tors: 09-14

LINKER

handball.no
handball.no
handball.no
handball.no