logo.png

GLEDE - VILJE - STYRKE

 
 
 
Meny

Poengfangst for begge seniorlag!

Både herre- og damelaget hadde bortekamper i trøndelag helgen som var. Det var nære full pott for damelaget, mens herrelaget endelig fikk hull på poengbyllen.

Herrelaget møtte lørdag Melhus/Gimse og starter kampen veldig bra. Lagene følger hverandre tett hele veien inn til pause på stillingen 12-11.
Etter pause er det dessverre lite som fungerer. Begrepet kollektiv svikt forklarer det hele godt. Fokuset og konsentrasjonen blir brukt på alt annet enn eget spill, og lagspill. Det rakner begge veier og stillingen ender 28-18.

Samtidig litt lenger nord, møter damelaget Skaun. Det blir en fartsfylt kamp, hvor kantspillerne til Langevåg fikk et eldorado. Til pause har jentene løpt inn hele 17 mål, samtidig som forsvar- og målvaktspillet sitter. Dermed kunne jentene gå til pause på stillingen 11-17.
Tross Skaun forsøkte ulike forsvarsvarianter etter pausen, åpnet dette bare for flere muligheter for de gulkledde. Blant annet Sunniva Stadsnes med sine 9 spillemål. Kampen ender 22-31.
En kjempekamp av et dyktig Langevågslag, som tar med seg to poeng på veien videre til Meldal som stod for tur søndags ettermiddag.

Jentene reiste videre til Meldal, mens herrelaget satte kursen mot Røros og fortsetter jakten mot sesongens to første poeng.

I Røros søndags ettermiddag holder Trener Pål Hagen en skikkelig oppvaskstale i garderoben før kampen mot Røros, gutta blir enige om strategien for kampen og enig om å levere to gode omganger denne kampen.
Talen til Pål såg ut til å gjøre susen, for etter bare noen minutter står stillingen 1-5 i favør Langevåg.
Tross et lite fall i prestasjonene mot slutten av omgangen, kan Langevåg gå til pause med en god følelse på stillingen 10-12.
Det er tydelig at fanden har våknet i Langevågsgutta, som starter andreomgangen likt som førsteomgang.
Denne omgangen holder Langevåg høyt og jevnt nivå igjennom alle 30 minuttene, og har med sikkerthet levert sesongens beste omgang og kanskje kamp.
Gjestene kunne strekke hendene i været på stillingen 18-27 etter en fantastisk lagseier, hvor hele bredden i laget presterer og er med å bidrar.
16 åringen Erik Stadsnes debuterte på herrelaget denne helgen og fikk satt sitt første mål på straffekast i kampen mot Røros.

Nok en gang samtidig, spiller damelaget i Meldal mot nettopp Meldal.
Denne kampen ble alt annet enn lik gårsdagens. Det ble en veldig tett batalje, til tider litt rotete, der lagene skiftet på og holde ledelsen. Lagene går til pause på stillingen 12-12.
Etter pausen fortsetter kampen slik den gjorde i førsteomgang, inntil det bare står igjen halvannet minutt og Meldal går opp i en tomålsledelse.
Langevåg klarer å redusere til 25-24 når det bare står igjen drøyt 30 sekunder og Meldal har ballen.
Langevåg kjemper til seg ballen og kjører etter Meldal med høyt tempo, da en Meldalspiller velger å sabotere angrepsspillet til Langevåg. Etter de nye reglene som kom til denne sesongen ender det dermed diskvalifikasjon til Meldalspiller og 7m-kast til Langevåg.
Tiden løper ut og ungjenta Christine Skrede får ansvaret for å sette straffekastet og muligens sikre poengdeling.
Dette løser hun utmerket og i en skikkelig thrilleravslutning av en kamp, ender det hele 25-25 og 3 av 4 poeng med i bagen hjem for damelaget.

Begge seniorlagene skal igjen i aksjon førstkommende søndag, herrelaget møter skolelaget NTNUI kl. 1300 og damelaget Kristiansund kl. 1500.
Seniorlagene har invitert til storslått festsøndag i Sulahallen, såkalt Supersøndag.

Damenes 3. divisjon er veldig jenv, og med seier mot Kristiansund på søndag klarer Langevåg forbi nevnte motstander på tabellen.

Herrelaget bør fortsette å plukke poeng om de også i fremtiden skal spille i 3. divisjon. NTNUI er et tøft lag, men man vet aldri hva som kommer i Sulahallen kommende helg.

2 av 6 for seniorlagene

15267525_10211471485613758_4821240247133943158.jpg

Damelaget sikret to velfortjente poeng i trøndelag, for herrelaget ble det bare nesten - veldig nesten.

Lørdag ble det spilt tre seniorkamper i to forskjellige fylker, damelaget åpnet borte mot Flå før herrelaget tok i mot Molde i Sulahallen lørdag ettermiddag.

Trener Skrede oppsummerer kampen mot Flå som en fantastisk lagseier, en solid forsvarskamp og en målvakt bakerst i Mia Vanebo gjorde det vanskelig for Flå og sette skuddene - det hele resulterte i en solid seier 28-16.
- Det var en kamp vi fikk rullert litt på laget, flere unge jenter fikk spilletid og mange fikk notert seg på scoringslista, smiler Skrede.

Herrelaget åpnet godt mot Molde og kampen er jevnspilt lenge, ja hele 60 minutter faktisk. 
Det er et ungt og godt lag Moldenserne kommer med, men det er tydelig at det er en samspilt gjeng. 
Langevågslag mangler sentrale spillere i Magnus Bystrøm (skade) og Mikael Risjord (utilgjengelig), som gjør at bakspillerposisjonene nok en gang er sårbare og får hard kampbelastning. 
Tross en iherdig innsats foran en godt besøkt Sulahall, ble det dessverre ettmålstap 24-25 mot Moldenserne denne ettermiddagen. 
Tross tapet, ser man konturene av at noe er på gang. Samspillet blir stadig bedre, feilene blir færre og valgene som taes i angrep blir stadig bedre.

Håpet om poengfangsten skal komme etter jul, begynner å virke troverdig, MEN allerede kommende helg skal de nok en gang i ilden. 
Denne gangen kommer Sverresborg på besøk i Sulahallen.

Søndag var det duket for ny kamp for damelaget i Trøndelag og Melhus/Gimse stod på menyen.

Langevågsjentene ble kanskje tatt litt på senga av et tøftspillende og temposterkt lag i Melhus/Gimse.
De holder følge til halvveis i førsteomgang, før trønderne drar i fra og kan gå til pause med en syvmåls ledelse.
Flyten i angrepsspillet blir stykket opp av et godt forsvarsarbeide fra vertene og til tross for at distanseskuddene sitter, blir det ikke godt nok mot et godt Melhus/Gimselag.

- Alt i alt er vi godt fornøyd med to poeng og en fin helg i Trondheim.
Vi er 35 stk i bussen og det føltes som å spille i sulahallen, en god heiagjeng å ha med seg, avslutter Skrede.

Damelaget tar nå juleferie, iallfall fra kamper.


Nye to poeng for damelaget

14393386_10210762010037122_1875290323_o.jpg

Damelagets 3. divisjon fikk trønderbesøk i helgen som var. Lørdag bar laget preg av å være få og unge, søndag var de flere, og fortsatt unge.

Lørdag kveld gjestet Meldal Sulahallen mot et Langevågslag som bestod av primært 16-17 åringer.
I tillegg til å være unge, var flere spillere bortreist og på kampkortet var det bare 8 utespillere.
Hjemmelaget åpnet sterkt og ledet 10-6 over gjestene før de voknet etter bussturen.
10-6 ble til 10-11 og til pause stod stillingen 11-12 i favør bortelaget.
Etter pausen tar Meldal kommandoen i kampen og leder stadig med 3-4 mål. Langevåg sliter med å skape sjanser fremover mot et kompakt og flatt forsvar, samt at de ikke lykkes nevneverdig å nøytralisere skytterne til Meldal.
Meldal vinner 27-21 over et lag som på ingen måte gjorde seg bort. Det skortet på rutinen og distanseskyttere - noe som gjorde jobben til Meldal relativ enkel i forsvar.

Søndags ettermiddag var belibersene (Lars & co red.anm.) kommet hjem fra konsert, dermed var det en noe større tropp Langevåg mønstret mot Skaun.
Også denne kampen ble en jevn affære, selv om Langevåg holder en jevn ledelse kampen igjennom. Til pause står det 14-12 på tavla, mye takket være Christine Skrede som banket inn mål etter mål, fra både distanse og 7-metere.
Etter pausen glir Langevåg i fra og vinner til slutt 24-20.

Skaun utnytter de nye reglene med 7 mot 6 spill i siste halvdel av andreomgang, dog uten å lykkes noe særlig med det. Tvert i mot får Langevågs målvakt og banens beste, notert seg med sitt første spillemål for sesongen. Fra egen målgård sender hun avgårde et skudd i Skauns tomme mål.

4. divisjonslaget spilte mot Spjelkavik lørdag, men måtte kapitulere mot et rutinert mannskap fra Spjelkavik. Her var både aldersforskjell og antall spillere for stor. 

Vi gratulerer med 2 poeng og ser med optimisme på de kommende årene for damehåndballen. Denne troppen er utvilsomt et lag for fremtiden.Thriller til siste sekund!
dame_3/seier_mot_elnesvagen_.jpg

Det ble en thriller i Sulahallen torsdags kveld, når Elnesvågen kom på besøk. En eksepsjonell aksjon av sisteskansen Strand reddet poengene for Langevåg!

Det ble en jevnspilt kamp fra start til slutt i Sulahallen torsdags kveld, da Elnesvågen gjestet Langevåg.
Lagene følger hverandre tett i førsteomgangen, som ble en målrik omgang, Katarina Sunde putter godt på distanse og pauseresultatet viser 15-14 i favør hjemmelaget.

Etter pause fortsetter samme trenden, Langevåg drar derimot i fra og Elnesvågen må gjøre grep. De punktmarkerer målmaskinen Katarina Sunde, og lykkes relativt godt med dette. Flyten i angrepsspillet til Langevåg stagnerer og det kollektive spillet forsvinner. En mot en, lykkes Elnesvågen langt bedre og knepper innpå ledelsen til Langevåg.

-Selv om vi blir stresset av bortelaget når vi har kommandoen i kampen, gir jentene aldri opp. De viser en utrolig god arbeidsmoral for laget i dag. Uttaler trener Marina Bazzeo.

Og moralen skulle vise seg å være matchavgjørende. 
Med bare sekunder igjen og hjemmelaget med ettmålsledelse får Elnesvågen 7-meter kast. 
De fleste hadde nok trodd at Langevåg mistet et poeng, men når det gjelder som mest, står målvakt Karoline Strand frem med en feberredning og seieren er sikret!

-Det var en kamp med veldig høyt tempo og av den grunn gjør man feil i perioder, men pga lagmoral, innsatsvilje og tro på egne ferdigheter klarer jentene å dra det i land. Det er en utrolig god egenskap vi skal bygge videre på, avslutter Bazzeo.

Etter denne kamp gjenstår bare en kamp borte mot Bergsøy, som befinner seg på plassen over Langevåg. Med de kampene de har levert siste tiden, med seier i fire av fem kamper er dette fult mulig en kamp å vinne. 
Uansett ender Langevåg rundt midt på tabellen, med god avstand til nedrykk. En god prestasjon av det unge mannskapet til Bazzeo og Skrede.

Vi har mye mere i vente fra disse jentene!

12799000_10208885036474146_6117342535538231666.jpg
Kneblet serielederen

Langevågs 3. divisjonslag påførte serielederen Midsund sitt tredje tap for sesongen.

Torsdag kveld kom Midsund på besøk i Sulahallen. Et lag som kom med stor selvtillit da de bare hadde tapt 2 av 18 kamper denne sesongen og var suveren serieleder.
Dette stoppet derimot ikke Langevågsjentene som etter en positiv Trondheimstur tydeligvis hadde pakket med seg litt selvtillit de også.

De gulkledde jentene hadde virkelig troa på egne ferdigheter når de entret spilleflaten i Sulahallen denne torsdagen. De spilte sammen som et lag, viste god aggresivitet i forsvar og tålmodighet i angrep.
Det lønner seg godt og vertene går til pause med en tremålsledelse.

I andreomgang knepper Midsud innpå ledelsen til Langevåg, men godt kollektivt spill gjør at fra 22-21 ledelsen til Langevåg, drar vertene i fra og holder en komfortabel ledelse inn til 35-27 seier.

- Før kamp ønsket jeg at jentene skulle ta med seg innstillingen de hadde i Trondheim for to helger siden (ettmålstap mot NTNUI og seier mot Heimdal red.anm.). Innsats til å vinne duellene i forsvar sammen i tillegg til å legge minst like mye i bevegelser og tålmodighet i angrep, svarer trener Marina Bazzeo på hvilke taktikk som ble lagt i forkant av kampen.

Og nettopp innsatsvilje og attitude var det som ble vist på banen idag!

- Vi viser vi kan slå hvem som helst, selv Midsund som spiller i 2. divisjon neste sesong sannsynligvis. Jeg er utrolig stolt av prestasjoenen jentene leverer idag, avslutter en smilende trener Bazzeo.

Lagleder og eminent supporter Janne Hoel sliter med å holde igjen lovordene, men avslutter denne spalten elektrisk med følgende ord: "Fy flate for en kamp, har ikkje sett Marina eller noken so glad på lenge".
langeva_g_dame3_kl_bu.jpg
Langevåg - Klæbu

Kjempeseier i Klæbuhallen

Jentene var spente før kamp. Dei ville so gjerne ha med to poeng heim. Langevåg starta bra, og vi skjønte fort tt denne kampen ville dei vinne med mange mål. Og det gjorde dei. Sluttsresultatet blei 35-15 til jentene våra. 

langeva_g_dame3_bya_sen2.jpg
Langevåg - Byåsen Bredde 2

Kjempespennende kamp, der Langevåg tapte med bare 1 mål i siste sekund.

Lørdags morgen reiste Langevåg dame 3 til Trondheim. Vi ankom Munkvollhallen og var klar for kamp mot Byåsen Bredde 2. Langevåg starta bra og låg i ledelsen. Men ikkje lenge etter begynte Byåsen å ta innpå. Det var en jamn kamp, der laga heile tida låg likt. Når 29 minutt var spilt ut i 2. omgang tok Byåsen igjen Langevåg-jentene med ett mål, men jentene klarte desverre ikkje å ta dei igjen, det endte med tap 27-26. 

LANGEVÅG HANDBALL

P.O.Box 142 NO-6039 Langevåg
Tlf.: +47 911 88 482
E-post: britt-laila@langevaghandball.no 

ÅPNINGSTIDER

Man: 10-13
Tys: 09-14
Ons: 12-18
Tors: 09-14

LINKER

handball.no
handball.no
handball.no
handball.no