logo.png

GLEDE - VILJE - STYRKE

 
 
 
Meny

Poengfangst for begge seniorlag!

Både herre- og damelaget hadde bortekamper i trøndelag helgen som var. Det var nære full pott for damelaget, mens herrelaget endelig fikk hull på poengbyllen.

Herrelaget møtte lørdag Melhus/Gimse og starter kampen veldig bra. Lagene følger hverandre tett hele veien inn til pause på stillingen 12-11.
Etter pause er det dessverre lite som fungerer. Begrepet kollektiv svikt forklarer det hele godt. Fokuset og konsentrasjonen blir brukt på alt annet enn eget spill, og lagspill. Det rakner begge veier og stillingen ender 28-18.

Samtidig litt lenger nord, møter damelaget Skaun. Det blir en fartsfylt kamp, hvor kantspillerne til Langevåg fikk et eldorado. Til pause har jentene løpt inn hele 17 mål, samtidig som forsvar- og målvaktspillet sitter. Dermed kunne jentene gå til pause på stillingen 11-17.
Tross Skaun forsøkte ulike forsvarsvarianter etter pausen, åpnet dette bare for flere muligheter for de gulkledde. Blant annet Sunniva Stadsnes med sine 9 spillemål. Kampen ender 22-31.
En kjempekamp av et dyktig Langevågslag, som tar med seg to poeng på veien videre til Meldal som stod for tur søndags ettermiddag.

Jentene reiste videre til Meldal, mens herrelaget satte kursen mot Røros og fortsetter jakten mot sesongens to første poeng.

I Røros søndags ettermiddag holder Trener Pål Hagen en skikkelig oppvaskstale i garderoben før kampen mot Røros, gutta blir enige om strategien for kampen og enig om å levere to gode omganger denne kampen.
Talen til Pål såg ut til å gjøre susen, for etter bare noen minutter står stillingen 1-5 i favør Langevåg.
Tross et lite fall i prestasjonene mot slutten av omgangen, kan Langevåg gå til pause med en god følelse på stillingen 10-12.
Det er tydelig at fanden har våknet i Langevågsgutta, som starter andreomgangen likt som førsteomgang.
Denne omgangen holder Langevåg høyt og jevnt nivå igjennom alle 30 minuttene, og har med sikkerthet levert sesongens beste omgang og kanskje kamp.
Gjestene kunne strekke hendene i været på stillingen 18-27 etter en fantastisk lagseier, hvor hele bredden i laget presterer og er med å bidrar.
16 åringen Erik Stadsnes debuterte på herrelaget denne helgen og fikk satt sitt første mål på straffekast i kampen mot Røros.

Nok en gang samtidig, spiller damelaget i Meldal mot nettopp Meldal.
Denne kampen ble alt annet enn lik gårsdagens. Det ble en veldig tett batalje, til tider litt rotete, der lagene skiftet på og holde ledelsen. Lagene går til pause på stillingen 12-12.
Etter pausen fortsetter kampen slik den gjorde i førsteomgang, inntil det bare står igjen halvannet minutt og Meldal går opp i en tomålsledelse.
Langevåg klarer å redusere til 25-24 når det bare står igjen drøyt 30 sekunder og Meldal har ballen.
Langevåg kjemper til seg ballen og kjører etter Meldal med høyt tempo, da en Meldalspiller velger å sabotere angrepsspillet til Langevåg. Etter de nye reglene som kom til denne sesongen ender det dermed diskvalifikasjon til Meldalspiller og 7m-kast til Langevåg.
Tiden løper ut og ungjenta Christine Skrede får ansvaret for å sette straffekastet og muligens sikre poengdeling.
Dette løser hun utmerket og i en skikkelig thrilleravslutning av en kamp, ender det hele 25-25 og 3 av 4 poeng med i bagen hjem for damelaget.

Begge seniorlagene skal igjen i aksjon førstkommende søndag, herrelaget møter skolelaget NTNUI kl. 1300 og damelaget Kristiansund kl. 1500.
Seniorlagene har invitert til storslått festsøndag i Sulahallen, såkalt Supersøndag.

Damenes 3. divisjon er veldig jenv, og med seier mot Kristiansund på søndag klarer Langevåg forbi nevnte motstander på tabellen.

Herrelaget bør fortsette å plukke poeng om de også i fremtiden skal spille i 3. divisjon. NTNUI er et tøft lag, men man vet aldri hva som kommer i Sulahallen kommende helg.

2 av 6 for seniorlagene

15267525_10211471485613758_4821240247133943158.jpg

Damelaget sikret to velfortjente poeng i trøndelag, for herrelaget ble det bare nesten - veldig nesten.

Lørdag ble det spilt tre seniorkamper i to forskjellige fylker, damelaget åpnet borte mot Flå før herrelaget tok i mot Molde i Sulahallen lørdag ettermiddag.

Trener Skrede oppsummerer kampen mot Flå som en fantastisk lagseier, en solid forsvarskamp og en målvakt bakerst i Mia Vanebo gjorde det vanskelig for Flå og sette skuddene - det hele resulterte i en solid seier 28-16.
- Det var en kamp vi fikk rullert litt på laget, flere unge jenter fikk spilletid og mange fikk notert seg på scoringslista, smiler Skrede.

Herrelaget åpnet godt mot Molde og kampen er jevnspilt lenge, ja hele 60 minutter faktisk. 
Det er et ungt og godt lag Moldenserne kommer med, men det er tydelig at det er en samspilt gjeng. 
Langevågslag mangler sentrale spillere i Magnus Bystrøm (skade) og Mikael Risjord (utilgjengelig), som gjør at bakspillerposisjonene nok en gang er sårbare og får hard kampbelastning. 
Tross en iherdig innsats foran en godt besøkt Sulahall, ble det dessverre ettmålstap 24-25 mot Moldenserne denne ettermiddagen. 
Tross tapet, ser man konturene av at noe er på gang. Samspillet blir stadig bedre, feilene blir færre og valgene som taes i angrep blir stadig bedre.

Håpet om poengfangsten skal komme etter jul, begynner å virke troverdig, MEN allerede kommende helg skal de nok en gang i ilden. 
Denne gangen kommer Sverresborg på besøk i Sulahallen.

Søndag var det duket for ny kamp for damelaget i Trøndelag og Melhus/Gimse stod på menyen.

Langevågsjentene ble kanskje tatt litt på senga av et tøftspillende og temposterkt lag i Melhus/Gimse.
De holder følge til halvveis i førsteomgang, før trønderne drar i fra og kan gå til pause med en syvmåls ledelse.
Flyten i angrepsspillet blir stykket opp av et godt forsvarsarbeide fra vertene og til tross for at distanseskuddene sitter, blir det ikke godt nok mot et godt Melhus/Gimselag.

- Alt i alt er vi godt fornøyd med to poeng og en fin helg i Trondheim.
Vi er 35 stk i bussen og det føltes som å spille i sulahallen, en god heiagjeng å ha med seg, avslutter Skrede.

Damelaget tar nå juleferie, iallfall fra kamper.


LANGEVÅG HANDBALL

P.O.Box 142 NO-6039 Langevåg
Tlf.: +47 911 88 482
E-post: britt-laila@langevaghandball.no 

ÅPNINGSTIDER

Man: 10-13
Tys: 09-14
Ons: 12-18
Tors: 09-14

LINKER

handball.no
handball.no
handball.no
handball.no