logo.png

GLEDE - VILJE - STYRKE

 
 
 
Meny

Besøk fra Ålesund VGS

Tirsdags kveld fikk J2001 besøk av Lars Johansen fra Ålesund VGS Idrettslinja.

Lars Johansen har blitt et kjent navn i håndballmiljøet på Sunnmøre etter å ha trent flere klubber, bl.a. ÅHK, Volda og Ørsta.
Til daglig jobber han som lærer på Ålesund Videregående, på håndballinja i Idrettsfag.

Tirsdag gjestet han treningen til J2001, som til mars skal søke seg inn på videregående skole.

Lars gjennomførte en "typisk" økt de ville kjørt på skolen, fulgte opp og utfordret hver og en.
Etter en morsom og variert økt holdt han et lite informasjonsmøte om tilbudet til Ålesund Videregående, litt om idrettsfag og hvordan søkeprossessen fungerer.

Avslutningsvis presiserte han det aller viktigste, nemlig at jentene måtte søke dit de selv vil og ikke på bakgrunn av hva andre ønsker.

j2001-1/latinskolen.jpg

Talentsamling i Orkanger

F.v. Peter B. Dyb, Thea Stadsnes, Emma Veddegjerde, Natalie Danielsen, Jonas Dybvik og Sverre Gjethammer.
F.v. Peter B. Dyb, Thea Stadsnes, Emma Veddegjerde, Natalie Danielsen, Jonas Dybvik og Sverre Gjethammer.

Langevåg Håndball var godt representert på Regional Talentsamling i Orkanger i helgen.

Fredag til mandag denne helgen har seks spillere fra Langevåg Håndball deltatt på Regional Talentsamling i Orkanger for spillere født i 2001.

Tre jenter og tre gutter ble tatt ut til samligen, hvor det henholdsvis deltok 60 gutter og 80 jenter fra hele Region Midt-Norge.
Gjennom fire dager og åtte økter, har spillerne fått prøvd seg på ulike utfordringer. Håndball  var selvsagt hovedfokuset, men både turn, mental trening og klatring var innlemmet i det kompakte programmet. Ikke bare var innholdet godt, men ble i tillegg ledet av dyktige instruktører. For å nevne noen var det ingen ringere enn Sven-Tore Jacobsen, tidligere landslagstrener for kvinnelandslaget, som ledet flere av øktene til  jentene.

Samtlige spillere viste seg frem på en svært positiv måte, nivået fra Møre og Romsdal har vist seg å være jamgodt med Trøndelag, som gjennom en årrekke har fremstått som "storebror".

Foruten trening, har spillerne knyttet flere bånd med spillere på tvers av klubb. At slike samlinger også stimulerer de sosiale ferdighetene er det ikke tvil om.

Under samlingen ble det også tatt ut 14 spillere som drar til den nasjonale talentsamlingen, 7 stk, en fra hver posisjon og 7 reserver.
Det nåløyet er det vanskelig å komme igjennom, når så mange talentfulle håndballspillere samles.
Langevåg Håndball sender alikevel en gratulasjon til Vestnes Varfjell som fikk med Ingrid på venstre bakspillerposisjon, samt Astrid som reserve - velfortjent!
Klubber i distriktene må glede seg på vegne av andre "småklubber" som hamler opp mot storklubbene i Trondheimsregionen.
En fire dagers lærerik og inspirerende samling er tilbakelagt, nå kan spillerne ta en velfortjent sommerferie - eller se frem i mot oppkjøringen til ny sesong, som er rett rundt hjørnet. Hvem trenger da ferie?

Prestasjonsfremmende trening

Selv om juletiden ofte relateres til kos og hygge, blir perioden uten kamper brukt til prestasjonsfremmende trening.

Juleferie er et fremmedord for lag som ønsker fremgang. Da er det heller viktig å sette fokus på prestasjonsfremmende trening, gjennom styrketrening.
Kjært barn har mange navn, styrketrening, skadeforbynnende trening, fysisk trening osv. Men prestasjonsfremmende er nok det som treffer best.

Mandagsøkta i Sulahallen ble brukt til litt håndballspesifikke øvelser med medisinball, samt  en runde med sirkeltrening.
All denne treningen er viktig for å hindre skader, men også å bedre prestasjonene som gjennomføres på håndballbanen.
J/2001 gjennomførte en bra økt, med smil, latter og  en god porsjon svette.

Foto: Dan-Ketil Jakobsen

J/14-2 mot Ørsta og Volda2

3 gode omganger og en dårlig resulterte i 2 poeng for de gulkledde.

Mot Ørsta sliter Langevåg med å få has på Ørstas høyreside. Først halvveis ut i omgangen begynner vertene å få kontroll på kantspiller, høyre bak og linjespiller, men da er Ørsta allerede oppe i en komfortabel femmålsledelse.
Denne ledelsen holder de inn til pause da stillingen står 5-10.
Etter pause løser Langevåg forsvaret lagt bedre og gjennom omgangen spiser de sakte men sikkert opp Ørstas ledelse.
Når det gjenstår under et minutt utligner Langevåg til 13-13, men en uheldig hawaiisituasjon på slutten, gjør at Ørsta klarer å putte seiersmålet.
Til tross for tap, leverer jentene en solid andreomgang, som de vinner 8-4. Og det er ikke tvil om at de hadde fortjent det ene poenget. Dessverre og kanskje litt heldigvis, er det slik håndballen er, alt snur så inderlig raskt. Ingenting er avgjort før klokka slår 40.

Mot Volda2 er Langevågsjentene klare på å levere en god førsteomgang. Dette løser de også bra. Jentene jobber godt i forsvar, med de oppgavene de har fått og spiller rett og slett Volda dårlige. For de er faktisk ikke noe dårlig lag, men det er Langevåg som spiller godt.
Til pause har de gulkledde bare sluppet inn 3 mål, og selv om det glipper litt i andreomgang, leverer jentene en god andreomgang med mange mål, til tross for at flere spiller i uvante posisjoner.
Tiril Lövgren putter seks mål i første omgang og må dra til pause, alikevel kampens toppscorer!
Det morsomste er uansett at foruten keeper Madelene Lilleåsen, scorer alle spillerne mål. Madelene redder derimot to straffekast og flere 100% sjanser.

Nå har jentene kampfri til januar, og "pausen" skal brukes til god trening.

Kamper 21. og 22. november
Seiersrop etter å ha innkasert seieren mot Volda.
Seiersrop etter å ha innkasert seieren mot Volda.

Lørdag møtte J/14-1 Volda noe som ble en maktdemonstrasjon i andreomgang. Søndag møtte J/14-1 Valder før Langevåg-2 gjorde en meget imponerende prestasjon mot Hareid.

J/14-1 mot Volda startet uryddig med mye tekniske feil og nølende angrepsspill. I forsvar derimot har de rimelig bra kontroll. Pauseresultatet viser 2-7.
I pausen blir vi enig om å fortsette forsvarsspilet som vi gjorde, løpe mere og gjøre ting enklest mulig. 
Dette løser de på en eksemplarisk måte, med bare ett baklengsmål på de siste 20 minuttene. Fremover settes sjansene i større grad, og sluttsinalet blir 12-8.

Mot Valder dagen etter forløper kampen seg ganske kontrollert. Vi slipper inn 3 mål bak til pause, og spiller oss til flerfoldige sjanser, men en god målvakt og litt utålmodige avslutninger gjør at ikke alt går i mål.
Andre omgang er derimot positiv fremover, vi setter flere av sjansene våre, men til gjengjeld sliter vi med å stoppe Valders storskytter, og i utgangspunktet eneste store trussel.
Sluttresultatet blir 18-14 i en kamp vi har god kontroll hele veien.

J/14-2 avsluttet helgen for våre lag, med kamp mot Hareid søndagskvelden.
En kamp der vi visste at våre jenter var overlegne. Etter dialog med Hareids trener blir vi enige om å gi våre jenter nye og ekstra utfordringer. Gjennom første omgang spiller samlige spillere i nye uvante posisjoner, noe de alle løste på en utmerket måte.
I andreomgang tilbyr vi oss å spille med en spiller mindre, for å gi Hareidjentene flere utviklingsmuligheter, samt at vi får utfordringen med å løse undertall i både angrep og forsvar.
Hareidjentene kom i Sulahallen med fire kamper i bagasjen, hvor de totalt har scoret 3 mål på disse kampene. Det er ikke spesielt motiverende da, å møte til kamp mot kanskje det beste laget i puljen.
Mot oss får de score like mange som de har scoret de siste fire kampene totalt. Det må gi dem en følelse av mestring. 
I tillegg fremstår våre jenter som blide og motiverende ovenfor motstander, hvor de blant annet gir tips og råd til Hareidspillerne underveis i kampen. Dette mottas med stor glede fra Hareidjentene.

I etterkant av kampen mottar vår lagledelse følgende melding fra Hareid:
"Eg gler meg til å spele mot Langevåg igjen."
Eg trur jentene sette stor pris på oppmuntring og råd frå Langevågsjentene. Tenkte berre sende ei helsing så du kan formidle til jentene dine kor mykje det betydde at dei gjorde dette.
Takk for kampen idag!! Hilsen Hareid"

Her har jentene gjort et enormt stykke arbeid en kan være stolt over! 

J14 på Tussa Cup
J14 på Tussa Cup, Ulsteinhallen 19.sept 2015
J14 på Tussa Cup, Ulsteinhallen 19.sept 2015

19.sept deltok J14 med to lag under Tussa Cup arrangert av Hødd J14 for inviterte J14 lag. Med en knapp måned med trening var det spente jenter og trenere som reiste på dagscup.

Sesongen i fjor ble viet mye til 5-1 og 4-2 forsvar, i år har vi lagt opp til å trene på noe helt nytt og spennende for vår del. Utgruppert forsvar 3-3, eller 3-2-1. Før cupen hadde vi bare fått 5 økter med dette, og med mye sykdom siste uken var det alt annet enn optimalt.

Jenten er som alltid klare for å gi alt og bryter på den nye utfordringen som om det var noe vi alltid hadde drevet med. Fokuset vårt var at uansett hvordan vi ligger an, uansett hvor frustrert vi måtte bli, så gikk laget først. Vi skulle spille alle kamper i utgruppert forsvar. Denne cup`n var vår trenings arena.

Med to lag påmeldt ble det hektisk, men moro. 8 kamper med høy intensitet og mye læring. Jentene holder seg til planen og det endre til slutt med at gullet blir med oss hjem :)

Vi er stolte over innsatsen og gleder oss til sesongstart i oktober :)

 

 

 

LANGEVÅG HANDBALL

P.O.Box 142 NO-6039 Langevåg
Tlf.: +47 911 88 482
E-post: britt-laila@langevaghandball.no 

ÅPNINGSTIDER

Man: 10-13
Tys: 09-14
Ons: 12-18
Tors: 09-14

LINKER

handball.no
handball.no
handball.no
handball.no