logo.png

GLEDE - VILJE - STYRKE

 
 
 
Meny

Jonas Nesje Dybvik, Peder Raknes, Halvar Rovde, Peter Beite Dyb, Martin Dybvikstrand, Matias Solvoll Pettersen, Per Olav Årdal, Sverre Gjethammer, Jonad Dybvik, David Strimbeanu, Teodor Hoff Andersen og Aleksander Frekøy Breivik.
Jonas Nesje Dybvik, Peder Raknes, Halvar Rovde, Peter Beite Dyb, Martin Dybvikstrand, Matias Solvoll Pettersen, Per Olav Årdal, Sverre Gjethammer, Jonad Dybvik, David Strimbeanu, Teodor Hoff Andersen og Aleksander Frekøy Breivik.

G16 vant Ålesund Cup 2017

2 tap og 4 seiere førte Kjetil Hauans talentfulle gutter frem til seier i årets Ålesund Cup.

Spjelkavik, Elnesvågen, Stranda, Langevåg og Syril Sogndal kjempet om den gjeveste pokalen denne helgen. Våre gutter innledet fredagen med tap mot Spjelkavik.

Lørdag slo de til med en herlig lagseier mot Stranda før Elnesvågen ble feid av bana i neste kamp. Søndag morgen ble det tap mot Syril Sogndal men semifinaleplassen var uansett sikret. 

I semifinalen fikk de revansjert seg kraftig mot Spjelkavik og dermed var det duket for finalespill mot Syril Sogndal. Denne gangen var det en heltent gjeng som entret parketten og det ble jobbet og kjempet i 2 * 20 minutter før jubelen kunne slippes løs.

Sigurd Holen spilte fredag og lørdag, Jonas Solevågseide var dessverre syk.

Vi gratulerer så mye.

g2002/2017_2018/turbilane_til_trondheim_serieapning.jpeg

Serieåpning i Toppserien G16

Endelig er helgen her. Langevåg G16 tar turen til Trondheim og skal spille to kamper i Heimdalshallen lørdag 9. september.

Fredag 8.9.17

Det er rekordtidlig serieåpning for våre gutter i år. Det blir tøff motstand denne første kamphelgen. Ranheim stiller med et rent 2001 lag og dette laget vant sin pulje i sluttspillet for G16 sist sesong. Senere på dag er motstanden Heimdal Håndball. Dette laget vet vi ikke mye om. Det er bare i gi full gass så heier vi på de gule og blå.

Turbilane stilte med sin flotteste doning og gutta reiste standsmessig til Trondheim. Vi ønsker lykke til og gleder oss til å følge med på resultatet..

logo.png

Trener og lagledermøte

Årets første trener og lagledermøte ble i kveld avviklet på LIL-tun. Representanter fra de fleste lag i klubben samles hvert år for å få informasjon og å koordinere kommende sesong.

Da er vi i gang med sesongen 2017/2018.  Agenda for kveldens møte var blant annet praktisk informasjon om rutiner i klubben. Informasjon om lisens, dugnadsaktivitet, websider, politiattest osv. 

Langevåg Håndball er stolte av å ha en motivert gjeng med trenere og tillitsvalgte som bruker mye tid på å legge tilrette for at barn og unge skal ha det gøy med håndball. 

Håndballen har over 200 aktive barn og unge som skal kose seg på trening, i kamp og på cup i løpet av sesongen. Vi ønsker alle lag lykke til og håper på mange trivelige stunder i Sulahallen og på flere arenaer rundt om på Sunnmøre.

Heia Langevåg 

marked/2017_banner_gul.jpg

Sulahallen blir
gul og blå

Langevåg Håndball har fått tillatelse til å henge to bannere på langsiden i Sulahallen.

Bannerne er flotte å se på og viser hele håndballfamilien i Langevåg og våre samarbeidspartnere. Vi skal være klare til sesongstart og oppfordrer alle til å støtte våre samarbeidspartnere. Velkommen til Sulahallen.

regionalt_landslag.jpg

Langevåg med to spillere til Regionalt Landslag

Vi gratulerer Per Olav Årdal og Aleksander Frekøy Breivik med uttak til Regionalt Landslag. Første samling foregår i Trondheim Spektrum mandag 18. september.

Regionalt Landslag er en kartleggingsarena for yngres landslag i Norge. Hver region stiller med sine lag i en nasjonal turnering våren 2018. Det er høyt nivå på samlingene og det kreves mye av dem som skal nå hele veien. 

Region Nord strekker seg fra Bergsøy i Sør til Finnmark i nord så her er det spillere fra mange klubber som konkurrerer om plassene. Langevåg er den eneste klubben i Møre og Romsdal med spillere uttatt for G2002. Dette er et resultat av svært godt treningsarbeid i klubben og ikke minst den jobben hver enkelt spiller legger ned selv. 

Vi gleder oss til å følge med videre. Langevåg Håndball er stolte av dere.

Uttak Regionalt Landslag September 2017

Treningstidene er klare

Gøy med håndball
Gøy med håndball

Treningstidene for håndballsesongen 2017/2018 er nå klare.

Treningstider 2017/2018Som vanlig er det manko på tilgjengelig treningstid på Sula. Fordelingen er gjort etter beste evne og håndballgruppa er dermed klar for å sette igang oppkjøringen til årets sesong. 

Vi gleder oss til en sesong med mange flotte opplevelser. Vi ønsker lykke til både på trening og på kamp. Heia Langevåg.

Matias Solvoll Pettersen, Per Olav Årdal, Guro Alvestad Hoff, Malin Jakobsen, Rikke Kalvøy Åkernes (MSIL) og Tuva Sunde Amri (MSIL)
Matias Solvoll Pettersen, Per Olav Årdal, Guro Alvestad Hoff, Malin Jakobsen, Rikke Kalvøy Åkernes (MSIL) og Tuva Sunde Amri (MSIL)

God innsats fra 2002 gjengen fra Langevåg

I løpet av de fire dagene med den regionale talentsamlingen på Orkanger har Langevågspillerne virkelig fått utfordret seg. Malin Jakobsen, Guro Alvestad Hoff, Matias Solvoll Pettersen og Per Olav Årdal fra Langevåg Håndball har fått kose seg med mye bra håndball. I tillegg er venner og nye bekjentskaper en viktig del av en slik helg. 

Sula har vært sterkt representert med hele 6 spillere i aldersgruppen. Vi gratulerer MSIL jentene Tuva Sunde Amri og Rikke Kalvøy Åkernes med super innsats.

Samlingen har hatt fokus på dueller og valgsituasjoner, samt økter med internkamper, turn og skadeforebyggende trening. Spillerne har også blitt introdusert for teknikker for mental trening. Målsetningen for regionen var å kartlegge, inspirere og utfordre spillerne til videre utvikling.

I løpet av samlingen skulle det tas ut 8 spillere og 8 reserver fra hvert kjønn. Disse blir sendt videre til nasjonal talentsamling i Skien i august.

Vi gratulerer Per Olav Årdal med uttak som reserve til denne samlingen. En svært god prestasjon

8 økter fordelt på fire dager er en påkjenning for muskler og ledd. Kroppen skal pleies litt også og det har vært nødvendig å få i seg nok mat og drikke. Det å ta seg tid til avslapping og restitusjon skal også læres. Gjengen fra Langevåg har fått med seg mye inspirasjon og ny lærdom. Ikke bare har de fått trent mye håndball og fått kjent på det sportslige nivået, men de har også fått seg mange nye bekjentskaper.

Langevåg Håndball gratulerer dere og takker for at dere har vært flotte representanter for klubben. Vi gleder oss over så mange kjekke ungdommer i laget og ønsker alle lykke til videre.

Per Olav, Matias, Guro og Malin har kvalifisert seg til regional talentsamling på Orkanger.
Per Olav, Matias, Guro og Malin har kvalifisert seg til regional talentsamling på Orkanger.

Regional Talentsamling
i Orkanger

Fire spillere fra Langevåg Håndball reiste denne helgen til Orkanger på Regional Talentsamling.

23.06.2017

Region Nord består av lag fra Møre og Romsdal i sør og helt til Finnmark i Nord. Hvert år arrangeres Regional talentsamling på Orkanger. Regionens målsetting er  spillerutvikling og å legge til rette for ferdighetsutvikling på flere arenaer. 

I år har 2 gutter og 2 jenter fra 2002 kullet klart å kvalifisere seg til samlingen. Uttaket baseres på prestasjoner på fylkessamlinger i løpet av 2017. Vi gratulerer Malin Jakobsen, Guro Alvestad Hoff, Matias Solvoll Pettersen og Per Olav Årdal med uttaket. Aleksander Frekøy Breivik var også uttatt, men måtte melde forfall på grunn av skade.

Gjennom 4 dager og 8 treningsøkter skal de få

  • Daglig oppfølging og videreutvikling av sine håndballferdigheter
  • Ekstra oppfølging på spillerposisjoner
  • Trening av mentale ferdigheter
  • Opplæring i annen prestasjonsfremmende trening.

Langevåg Håndball ønsker lykke til. Kos dere med trening, utvikling, vennskap og vi håper dette gir motivasjon til videre satsing på håndball.

Engasjert dame
Engasjert dame

Marina Bazzeo takker for seg

Marina Bazzeo har vært spiller på vårt damelag og trener både på senior og aldersbestemte lag i klubben siden 2014.

8 spillere til talentsamling?

Fjorårets deltagere på 2001-talentsamlingen.
Fjorårets deltagere på 2001-talentsamlingen.

Langevåg Håndball er representert med 7 navn i bruttotroppen til regionens årlige talentsamling i Orkanger.

Langevåg Håndball har i mange år vært representert på den årlige Regionale Talentsamlingen i Orkanger. Dette året ser det ut til å bli intet unntak.

7 spillere født i 2002 og 2001 er tatt ut til hver sine samlinger i Orkanger.
Samlingen foregår over fire dager, hvor de beste spillerne i Region Nord, fra Bergsøy til Alta samles til en håndballfaglig samling.
Gjennom de fire dagene vil spillerne ha flere håndballøkter per dag, lære om mental trening, kosthold og ernæring, samt fysisk og alternativ trening.
Alle økter ledes av regionale landslagstrenere og spillerutviklere engasjert i Region Nord.

Bruttotroppen som spilerne er tatt ut i er troppen før troppen som skal delta på økten. Regionen skriver på sine sider om dette systemet:
"Med disse listene synliggjør vi hvem som kan være aktuelle til å bli tatt ut til Talentsamlingen. I tillegg ønsker vi at denne listen er en anerkjennelse for prestasjon og treningsarbeid som er gjort de siste månedene."

Dermed gratulerer vi og krysser fingrene for videre uttak følgende spillere:
J2002:
Guro A. Hoff
Malin Jakobsen
G2002:
Aleksander F. Breivik
Matias S. Pettersen
Jonas Solevågseide
Per Olav Årdal
J2001:
Anna S. Saugestad
Natalie Danielsen

Jonny blir ny herrelagstrener

18600971_10213166770514631_1449077699_n.jpg

Jonny Petersson signerte i slutten av forrige uke kontrakt som hovedtrener for herrelaget kommende sesong.

Det er med stor glede vi kan presentere Jonny Petersson som ny trener for herrelaget, Jonny er 36 år og fra Tibro i Sverige.
Som håndballspiller har han spilt for klubber som HP Tibro, 2.div. IFK Karlsborg, 3.div., KFUM Trollhättan, 2.div. Skara HK, 2.div. og i Norge har han spilt for Kløfta IL og Langevåg for et par sesonger siden.
Jonny har tidligere vært trener for to gutter 16 lag og et herrelag, alle tre i Sverige.

Jonny er opptatt av lagfølelse og samhold, og vil derfor ha mye fokus på trygghet blant spillerne, i tillegg til rutinepreget trening for å oppnå godt spill. På den måten tror Jonny at utvikling og kampgnist vil fremmes. Videre ønsker han å ha fokus på motivasjon, for å fremme kvalifikasjoner og dermed heve kvaliteten i laget og hver enkelt spiller.

Jonny ønsker at spillerne skal være stolte når de trer inn i Langevågsdrakten.

Herrelaget skal i år igjen spille i 3 div, med lokale motstandere som Spjelkavik, Ørsta, Molde og Misund resten er trønderlag. Laget skal i år som årene før ha et nært og tett samarbeid med vårt gutter 16 lag, dette for å gjøre overgangen til kommende herrespillere lettere, vi har hatt stor suksess med hospitering av 16 års spillere til våre seniorlag.

Vi gleder oss til en spennende sesong med både gutta og Jonny og ønsker laget lykke til med både oppkjøring og kommende sesong. Vi har stor tro på at Jonny og hans team rundt laget klarer å utvikle laget videre samt skape en god entusiasme rundt laget.

Fylkesmester 2016/2017

g2002/2017/20170318-gutte_14_hanball_18032017_038.jpg

G2002 (14) har hatt en super sesong og ble sist helg kåret til Fylkesmester og avdelingsvinner i G14 i Møre og Romsdal. Trener Kjetil Hauan og Lagleder Tor Egil Årdal har virkelig stått på sammen med guttene og det er en positiv gjeng som fremdeles har mange flotte opplevelser foran seg.

Langevåg sitt talentfulle G14 års lag i håndball kan se tilbake på en vellykket sesong. Trener Kjetil Hauan er svært fornøyd med 27 av 28 mulige poeng. Det vil si 13 seiere og 1 uavgjort.

Dette er en guttegjeng som har spilt håndball siden 8 års alderen. Motstandere har vært lag fra hele fylket og det har blitt turer både til Kristiansund, Åndalsnes, Ørsta og Elnesvågen, i tillegg til her i nærområdet.

Sist helg var det sesongavslutning og motstandere kom fra nord i Fylket. Både Kristiansund (27-13) og Elnesvågen (23-14) ble sendt hjem med tap. Det positive med dette laget er først og fremst et supert lagmiljø og kameratskap. I tillegg er det svært gledelig at alle er med og bidrar i kampene. Vi har til og med opplevd samtlige  navn på scoringslista og det viser at guttene liker å spille sammen og gjøre hverandre gode.

Selv om seriespillet er over har guttene fremdeles mye i vente denne våren. 21.-23. april setter de kursen mot Trondheim der det skal kåres regionvinner i aldersgruppen. Håndball region Nord strekker seg fra Sunnmøre til Mosjøen i Nordland, så dette blir nok noen utfordrende og innholdsrike kamper.

Helgen 28.-30. april setter de kursen mot Lillehammer og Baldus Cup. Dette skal sette strek for en vellykket og innholdsrik sesong. Det skal bli spennende å følge dette laget videre.

Langevåg håndball er en veldrevet klubb og det er mange som bidrar for at de aktive skal ha en positiv treningshverdag, gode vennskap og lagmiljø. Det blir gjort mye for å rekruttere gutter til håndball i Norge. Tradisjonelt sett har de fleste gutter valgt fotball før håndball. Med herrelandslaget sin suksess og forhåpentligvis flere treningsflater håper man at dette skal endre seg de neste årene. Vi sier bare Lykke til videre til de kjekke guttene og Heia Langevåg.

 

Lagleder Tor Egil Årdal

Besøk fra Ålesund VGS

Tirsdags kveld fikk J2001 besøk av Lars Johansen fra Ålesund VGS Idrettslinja.

Lars Johansen har blitt et kjent navn i håndballmiljøet på Sunnmøre etter å ha trent flere klubber, bl.a. ÅHK, Volda og Ørsta.
Til daglig jobber han som lærer på Ålesund Videregående, på håndballinja i Idrettsfag.

Tirsdag gjestet han treningen til J2001, som til mars skal søke seg inn på videregående skole.

Lars gjennomførte en "typisk" økt de ville kjørt på skolen, fulgte opp og utfordret hver og en.
Etter en morsom og variert økt holdt han et lite informasjonsmøte om tilbudet til Ålesund Videregående, litt om idrettsfag og hvordan søkeprossessen fungerer.

Avslutningsvis presiserte han det aller viktigste, nemlig at jentene måtte søke dit de selv vil og ikke på bakgrunn av hva andre ønsker.

j2001-1/latinskolen.jpg

Hild Sandvik æresmedlem i Langevåg IL

Leder i Langevåg IL Solveig Aure Aanne og æresmedlem Hild Sandvik.
Leder i Langevåg IL Solveig Aure Aanne og æresmedlem Hild Sandvik.

På Liltun mandag 6. februar ble Hild Sandvik utnevnt til æresmedlem av Langevåg IL foran et fullsatt årsmøte.

Leder i Langevåg Idrettslags hovedstyre, Solveig Aure Aannø fortalte årsmøtet at det slett ikke var hvert år årsmøtet utnevnte æresmedlemer i Langevåg IL.
Et enstemmig hovedstyre var i år ikke i tvil og Aannø fortsatte hovedstyrets begrunnelse.

"I dag skal vi hedre og beundre en person som har vært aktiv og engasjert i Langevåg IL i en årrekke. Personen har tidligere vært aktiv både som spiller og trener, i tillegg til at vedkommende er aktiv i styreverv den dag i dag.
Hun har lagt ned en enorm innsats i mange år, både for fotball, håndball og i hovedstyret. Hun har vært en foregangskvinne for håndballen ikke bare på Sula, men hele Sunnmøre.
Hun har over 600 A-lagskamper i håndball, samt en rekke kamper for damelaget i fotball og satt som eneste kvinne i byggekomiteen for Sulahallen, som har betydd enormt for Langevåg IL.
Etter sin aktive karriere har hun bidratt med sine kunnskaper som trener for de aldersbestemte lagene.
Hun er kjent for sitt brennende engasjement for idretten og de sunne og gode verdiene idretten betyr for lokalmiljøet i Langevåg.
Det er med største ære vi ber årsmøtet i Langevåg IL å utnevne Hild Sandvik til æresmedlem i Langevåg IL."

Det var et mild sagt overrasket æresmedlem, som trådte frem til stående trampeklapp fra årsmøtet.

Hild Sandvik har uten tvil fortjent denne utnevnelsen og en liten kuriositet opp i det hele, er hun faktisk første kvinnelige æresmedlem i Langevåg IL.

Håndballgruppa er stolt av å ha deg med på laget!
Gratulerer så mye!

Årets viktigste møte

Årsmøte i Langevåg IL står for døren og håndballgruppa håper å være godt representert.

Årsmøtet i Langevåg IL avholdes tradisjon tro på klubbhuset, mandag 6. februar kl 1900.

I den 92 siders tykke blekka, får man innsikt i det store spekteret av et idrettslag vi er, samt flotte årsmeldinger fra alle våre håndballag.

Langevåg Håndball ønsker at så mange som mulig fra håndballgruppa deltar og kanskje klarer vi å mobilisere til å være den best representerte gruppa?

Årsmøtepapirer finner du her: Årsmøtepapirer

Poengfangst for begge seniorlag!

Både herre- og damelaget hadde bortekamper i trøndelag helgen som var. Det var nære full pott for damelaget, mens herrelaget endelig fikk hull på poengbyllen.

Herrelaget møtte lørdag Melhus/Gimse og starter kampen veldig bra. Lagene følger hverandre tett hele veien inn til pause på stillingen 12-11.
Etter pause er det dessverre lite som fungerer. Begrepet kollektiv svikt forklarer det hele godt. Fokuset og konsentrasjonen blir brukt på alt annet enn eget spill, og lagspill. Det rakner begge veier og stillingen ender 28-18.

Samtidig litt lenger nord, møter damelaget Skaun. Det blir en fartsfylt kamp, hvor kantspillerne til Langevåg fikk et eldorado. Til pause har jentene løpt inn hele 17 mål, samtidig som forsvar- og målvaktspillet sitter. Dermed kunne jentene gå til pause på stillingen 11-17.
Tross Skaun forsøkte ulike forsvarsvarianter etter pausen, åpnet dette bare for flere muligheter for de gulkledde. Blant annet Sunniva Stadsnes med sine 9 spillemål. Kampen ender 22-31.
En kjempekamp av et dyktig Langevågslag, som tar med seg to poeng på veien videre til Meldal som stod for tur søndags ettermiddag.

Jentene reiste videre til Meldal, mens herrelaget satte kursen mot Røros og fortsetter jakten mot sesongens to første poeng.

I Røros søndags ettermiddag holder Trener Pål Hagen en skikkelig oppvaskstale i garderoben før kampen mot Røros, gutta blir enige om strategien for kampen og enig om å levere to gode omganger denne kampen.
Talen til Pål såg ut til å gjøre susen, for etter bare noen minutter står stillingen 1-5 i favør Langevåg.
Tross et lite fall i prestasjonene mot slutten av omgangen, kan Langevåg gå til pause med en god følelse på stillingen 10-12.
Det er tydelig at fanden har våknet i Langevågsgutta, som starter andreomgangen likt som førsteomgang.
Denne omgangen holder Langevåg høyt og jevnt nivå igjennom alle 30 minuttene, og har med sikkerthet levert sesongens beste omgang og kanskje kamp.
Gjestene kunne strekke hendene i været på stillingen 18-27 etter en fantastisk lagseier, hvor hele bredden i laget presterer og er med å bidrar.
16 åringen Erik Stadsnes debuterte på herrelaget denne helgen og fikk satt sitt første mål på straffekast i kampen mot Røros.

Nok en gang samtidig, spiller damelaget i Meldal mot nettopp Meldal.
Denne kampen ble alt annet enn lik gårsdagens. Det ble en veldig tett batalje, til tider litt rotete, der lagene skiftet på og holde ledelsen. Lagene går til pause på stillingen 12-12.
Etter pausen fortsetter kampen slik den gjorde i førsteomgang, inntil det bare står igjen halvannet minutt og Meldal går opp i en tomålsledelse.
Langevåg klarer å redusere til 25-24 når det bare står igjen drøyt 30 sekunder og Meldal har ballen.
Langevåg kjemper til seg ballen og kjører etter Meldal med høyt tempo, da en Meldalspiller velger å sabotere angrepsspillet til Langevåg. Etter de nye reglene som kom til denne sesongen ender det dermed diskvalifikasjon til Meldalspiller og 7m-kast til Langevåg.
Tiden løper ut og ungjenta Christine Skrede får ansvaret for å sette straffekastet og muligens sikre poengdeling.
Dette løser hun utmerket og i en skikkelig thrilleravslutning av en kamp, ender det hele 25-25 og 3 av 4 poeng med i bagen hjem for damelaget.

Begge seniorlagene skal igjen i aksjon førstkommende søndag, herrelaget møter skolelaget NTNUI kl. 1300 og damelaget Kristiansund kl. 1500.
Seniorlagene har invitert til storslått festsøndag i Sulahallen, såkalt Supersøndag.

Damenes 3. divisjon er veldig jenv, og med seier mot Kristiansund på søndag klarer Langevåg forbi nevnte motstander på tabellen.

Herrelaget bør fortsette å plukke poeng om de også i fremtiden skal spille i 3. divisjon. NTNUI er et tøft lag, men man vet aldri hva som kommer i Sulahallen kommende helg.

2 av 6 for seniorlagene

15267525_10211471485613758_4821240247133943158.jpg

Damelaget sikret to velfortjente poeng i trøndelag, for herrelaget ble det bare nesten - veldig nesten.

Lørdag ble det spilt tre seniorkamper i to forskjellige fylker, damelaget åpnet borte mot Flå før herrelaget tok i mot Molde i Sulahallen lørdag ettermiddag.

Trener Skrede oppsummerer kampen mot Flå som en fantastisk lagseier, en solid forsvarskamp og en målvakt bakerst i Mia Vanebo gjorde det vanskelig for Flå og sette skuddene - det hele resulterte i en solid seier 28-16.
- Det var en kamp vi fikk rullert litt på laget, flere unge jenter fikk spilletid og mange fikk notert seg på scoringslista, smiler Skrede.

Herrelaget åpnet godt mot Molde og kampen er jevnspilt lenge, ja hele 60 minutter faktisk. 
Det er et ungt og godt lag Moldenserne kommer med, men det er tydelig at det er en samspilt gjeng. 
Langevågslag mangler sentrale spillere i Magnus Bystrøm (skade) og Mikael Risjord (utilgjengelig), som gjør at bakspillerposisjonene nok en gang er sårbare og får hard kampbelastning. 
Tross en iherdig innsats foran en godt besøkt Sulahall, ble det dessverre ettmålstap 24-25 mot Moldenserne denne ettermiddagen. 
Tross tapet, ser man konturene av at noe er på gang. Samspillet blir stadig bedre, feilene blir færre og valgene som taes i angrep blir stadig bedre.

Håpet om poengfangsten skal komme etter jul, begynner å virke troverdig, MEN allerede kommende helg skal de nok en gang i ilden. 
Denne gangen kommer Sverresborg på besøk i Sulahallen.

Søndag var det duket for ny kamp for damelaget i Trøndelag og Melhus/Gimse stod på menyen.

Langevågsjentene ble kanskje tatt litt på senga av et tøftspillende og temposterkt lag i Melhus/Gimse.
De holder følge til halvveis i førsteomgang, før trønderne drar i fra og kan gå til pause med en syvmåls ledelse.
Flyten i angrepsspillet blir stykket opp av et godt forsvarsarbeide fra vertene og til tross for at distanseskuddene sitter, blir det ikke godt nok mot et godt Melhus/Gimselag.

- Alt i alt er vi godt fornøyd med to poeng og en fin helg i Trondheim.
Vi er 35 stk i bussen og det føltes som å spille i sulahallen, en god heiagjeng å ha med seg, avslutter Skrede.

Damelaget tar nå juleferie, iallfall fra kamper.


Ingen poeng for herrelaget

Langevågs herrelag var nok en gang i Trøndelag for å spille trippel bortekamp. Dessverre uten noen poengfangst.

Lørdag grytidlig morgen satte Langevågs herrelag seg på bussen og satte kursen først mot Frøya. 
I første kamp blir langevågsgutta straffet knallhardt for å ikke "være tilstede" i kampens første 10 minutter. Frøya tar ledelsen 10-3 etter drøyt 10 minutters spill og tvinger Langevåg til timeout.
Etter timeouten er kampen jevnspilt, og Langevåg jobber sakte men sikkert inn ledelsen.
Tross iherdig innsats og i perioder godt forsvars- og angrepsspill, blir det aldri mindre enn 3 mål i løpet av andreomgang. Kampen ender 32-27. Langevåg vinner andreomgang, spiller jevnt hele kampen etter timeout - en erfaring de tar med seg inn i neste kamp.

Lørdagsmorgen er det storklubben Charlottenlund Elite 2 som som står for tur. 
Langevåg har ristet bort all respekt når de går på banen. De åpner sterkt i motsetning til forrige kamp og følger storlaget lenge.
Mot slutten er det dessverre tunge bein og hoder som preger mye av spillet til Langevåg. Til tross for dette spiller de blåkledde (for anledningen) meget god håndball i både forsvar og angrep. Det er tydelig at utviklingsoppgaven gitt av trener Pål Hagen om å spille ball i lengre sekvenser har gått inn hos guttene.
Charlottenlund vinner til slutt kampen, men Langevågsgutta leverete en meget god oppvisning og vitner om god progresjon for sesongen som kommer.

I siste kamp mot Strindheim Elite 2, starter Langevåg suverent. De tar raskt ledelsen 5-2 og mye ser lovende ut for de nå gulkledde.
Dessverre er det to kamper i bein og hoder som virkelig begynner å vise sin effekt. 
Når de i tillegg to bakspillere sitter/ligger på benken med skader, blir det tidvis reprise fra forrige bortehelg for Langevåg.
Flere spillere må forlate sine vante posisjoner og tre inn i uvante roller. 
Dette skaper usikkerhet både fremover og bakover, samtidig som det reduserer det vante samspillet.
Strindheim blir to hakk for store denne dagen, med skadesituasjonen og to kamper i beina for bortelaget.

Alt i alt ser man mange positive tendenser denne bortehelgen. Samspillet er på gang, men lagt i fra perfekt. Tålmodigheten i angrepsspillet er tidvis godt og forsvarsspillet tidvis meget bra. 
Utholdenheten i enkeltkampen er en utviklingsoppgave Langevågsgutta bør jobbe med i tiden fremover for at 2. halvdel av sesongen skal bli en opptur.

- Vi blir bedre og bedre for hver kamp og trening, mye har bedret seg siden sist bortehelg. Jeg er sikker på at alle tre lagene vi taper for denne helgen, skal vi ta på hjemmebane når den tid kommer. 
Samtidig så må jeg understreke at vi er en fantastisk fin gjeng, som har det utrolig morsomt på tur. Tross tre nederlag har vi det veldig mye moro sammen både på og utenfor banen. Avslutter kaptein Moldestad.

Dobbel håndballskole i høstferien

handballskole/img_7865.jpg

Mandag til onsdag i høstferien arrangerte Langevåg Håndball, ved Tor Moldestad og Åge Rimstad håndballskole for både ordinære håndballspillere og en spesialskole for kantspillere.

Mandag morgen kl. 0900 ble første økten kastet igang. 30 lærevillige gutter og jenter i alderen 10-12 år deltok på høstferiens håndballskole. Langevåg IL var naturligvis best representert, men spillere fra både Fiskerstrand og MSIL deltok på håndballskolen.

Hver dag fikk utøverne øve spesifikk håndballteknikk i to timer, før de deretter fikk seg en velfortjent matpause. Etter pausen ble det satt av halvannen time til spilløkt, hvor utøverne skulle få prøve ut teknikken de hadde øvd på tidligere samme dag.
Onsdag avsluttet gruppen med fintetrening, hvor de inndelt i grupper rullerte rundt på stasjoner hvor de øvde på ulike finter.
Mange av fintene gjenspeilet seg i spilløkten etter pause - til instruktørenes store glede.

Ivrige, lærevillige og morsomme barn fikk utøve alle håndballkunstens former i løpet av tre innholdsrike dager. 
Sammen med instruktørene og lederne Åge Rimstad og Tor Moldestad, bidro flere jenter fra Langevågs J2001-lag. Flotte rollemodeller som veiledet og var til stede for de små når det skulle øve inn nye øvelser og teknikker.

Instruktørene takker Therese Brandal som stilte opp og laget deilige grove vaffler på tirsdag og serverte pølser i brød onsdag, til både instruktører og utøvere! I tillegg bidro med de forefallende oppgaver som medføres på slike håndballskoler! Tusen takk! 

Kantspillerskole
Etter at håndballskolen var ferdig, var det duket for noe nytt og spennende i Sulahallen. 
Langevåg Håndball inviterte nemlig alle omkringliggende klubber på Sunnmøre til en kantspillerskole, for gutter og jenter 13-16 år.

20 plasser ble fylt opp på kort tid og spillere fra Vestnes, Stranda, MSIL, Spjelkavik samt Langevåg var representert på denne håndballskolen.

Dedikerte og lærevillig ungdom som fikk øve og drille alle ferdigheter og teknikker en kantspiller i håndball bør beherske. 
Fra mandag til onsdag kunne en oppleve en utrolig stor fremgang hos samtlige spillere. 
Økten ble avsluttet i Sulahallen med spenst og hurtighetstrening, før utøverne fikk øve på ulike fallteknikker.

Med så mye aktivitet i Sulahallen - kan vi nå bare se frem i mot vinterferien og håpe på det samme! 

Nye to poeng for damelaget

14393386_10210762010037122_1875290323_o.jpg

Damelagets 3. divisjon fikk trønderbesøk i helgen som var. Lørdag bar laget preg av å være få og unge, søndag var de flere, og fortsatt unge.

Lørdag kveld gjestet Meldal Sulahallen mot et Langevågslag som bestod av primært 16-17 åringer.
I tillegg til å være unge, var flere spillere bortreist og på kampkortet var det bare 8 utespillere.
Hjemmelaget åpnet sterkt og ledet 10-6 over gjestene før de voknet etter bussturen.
10-6 ble til 10-11 og til pause stod stillingen 11-12 i favør bortelaget.
Etter pausen tar Meldal kommandoen i kampen og leder stadig med 3-4 mål. Langevåg sliter med å skape sjanser fremover mot et kompakt og flatt forsvar, samt at de ikke lykkes nevneverdig å nøytralisere skytterne til Meldal.
Meldal vinner 27-21 over et lag som på ingen måte gjorde seg bort. Det skortet på rutinen og distanseskyttere - noe som gjorde jobben til Meldal relativ enkel i forsvar.

Søndags ettermiddag var belibersene (Lars & co red.anm.) kommet hjem fra konsert, dermed var det en noe større tropp Langevåg mønstret mot Skaun.
Også denne kampen ble en jevn affære, selv om Langevåg holder en jevn ledelse kampen igjennom. Til pause står det 14-12 på tavla, mye takket være Christine Skrede som banket inn mål etter mål, fra både distanse og 7-metere.
Etter pausen glir Langevåg i fra og vinner til slutt 24-20.

Skaun utnytter de nye reglene med 7 mot 6 spill i siste halvdel av andreomgang, dog uten å lykkes noe særlig med det. Tvert i mot får Langevågs målvakt og banens beste, notert seg med sitt første spillemål for sesongen. Fra egen målgård sender hun avgårde et skudd i Skauns tomme mål.

4. divisjonslaget spilte mot Spjelkavik lørdag, men måtte kapitulere mot et rutinert mannskap fra Spjelkavik. Her var både aldersforskjell og antall spillere for stor. 

Vi gratulerer med 2 poeng og ser med optimisme på de kommende årene for damehåndballen. Denne troppen er utvilsomt et lag for fremtiden.1234Next
LANGEVÅG HANDBALL

P.O.Box 142 NO-6039 Langevåg
Tlf.: +47 911 88 482
E-post: britt-laila@langevaghandball.no 

ÅPNINGSTIDER

Man: 10-13
Tys: 09-14
Ons: 12-18
Tors: 09-14

LINKER

handball.no
handball.no
handball.no
handball.no